Uitvaartkist

Het uitzoeken van een kist is één van de zaken die u moet regelen bij een uitvaart. De uitvaartondernemer heeft altijd voorbeelden van uitvaartkisten bij zich, maar het is ook mogelijk om al vooraf te oriënteren op het aanbod. Er zijn immers veel mogelijkheden. U kunt een uitvaartkist zo persoonlijk maken als u zelf wilt. Kisten zijn er dan ook in alle prijsklassen en in diverse materialen.

De mogelijkheden

Voor een begrafenis wordt vaak gekozen voor een echt houten kist. Dit in tegenstelling tot een crematie, waar veelal gekozen wordt voor een spaanplaat/mdf crematiekist die minder schadelijke stoffen vrijlaat tijends de verbranding. Hierin kan men veel variëren. Klassieke kisten, moderne kisen of rieten/rotan kisten behoren allemaal tot de mogelijkheden. Ook kan een persoonlijk element, zoals een afbeelding, toegevoegd worden aan de uitvaartkist. Dit is geheel afhankelijk van uw wensen, of die van de overledene.

Milieuvriendelijke kist

Eén van de mogelijkheden is de keuze voor een ecokist. Deze kisten worden gemaakt van hout uit bossen waar het herplanten van bomen verplicht is. Deze kisten zijn dan ook ongelakt en worden met katoen bekleed. Een andere optie is de Greencoffin: een milieuvriendelijke uitvaartkist, die tevens vriendelijk oogt. Deze kisten dragen bij aan een duurzame ontwikkeling van de bevolking in de armste regio ter wereld. Voorbeelden zijn bamboekisten en kisten vervaardigd uit pandanusblad met een ongebleekte katoenen bekleding.

Er zijn nog tal van mogelijkheden op het gebied van uitvaartkisten. Denkt u bijvoorbeeld aan kartonnen kisten die geheel biologisch afbreekbaar zijn, of zachte kisten bestaand uit stro, katoen of vilt. Deze kisten worden op een bijzonder manier dichtgeregen. Ambachtelijke kisten, boekenkisten en zelfgemaakte kisten: het kan allemaal. Elke kist wordt bekleed met binnenbekleding, welke in veel gevallen standaard is. U kunt echter ook zelf de materiaalkeuze van de binnenkleding bepalen, om zo de uitvaartkist nog persoonlijker te maken.

Zonder kist

Naast de vele persoonlijke uitvaarkisten, is het ook mogelijk om te kiezen voor een wikkelwaad. Deze wikkelwaden laten ruimte open voor eigen inbreng van nabestaanden en scheppen de mogelijkheid om zonder kist te worden begraven of gecremeerd. Ook de mogelijkheid tot begraven en cremeren zonder kist bestaat. Een speciale plank, opbaarplateau of opbaarplank is ontwikkeld om de overledene toch waardig te vervoeren.

Veel producten, zoals uitvaartkisten, worden door Varènz Uitvaartzorg via derden ingehuurd of ingekocht. Wij berekenen geen winstmarges over deze producten, waardoor u nooit meer betaalt dan nodig is.

Bovenbuurtweg 48
6721 MN Bennekom
Dag en Nacht bereikbaar!

Kiezen voor Varènz Uitvaartzorg, betekent kiezen voor een team van gekwalificeerde medewerkers. U bent verzekerd van persoonlijke aandacht en kwaliteit. Onze ervaren en bekwame medewerkers zorgen voor een respectvolle en zorgzame begeleiding en geven u alle hulp waar uw behoefte aan hebt. Wij staan u bij gedurende het hele proces, zodat u altijd met vragen bij ons terecht kunt.

© 2022 Varènz Uitvaartzorg. KVK midden nederland 81323220. bank NL10KNAB0603924344. Alle rechten voorbehouden. Geserveerd door Plate.