Rouwbloemen

Veel mensen kiezen bij een uitvaart voor bloemen. Bloemen kunnen immers zorgen voor een persoonlijk karakter, met name wanneer gekozen wordt voor bloemen die persoonlijk bij de overledene passen. Naast traditionele kransen, takken en herinneringslinten, kunt u ook kiezen voor zelf geplukte bloemen of een groot boeket.

Het komt vaak voor dat nabestaanden de overledene een bloem of boeket in handen geven bij het opbaren. Tijdens de uitvaartplechtigheid worden bloemen meestal op of rond de kist gelegd, waarbij bloemstukken van familie het dichtste bij de kist liggen. Het is ook mogelijk om bloemen te gooien in het graf waar de kist in is gezakt. Na de plechtigheid kan de familie zelf kiezen wat er met de bloemen gebeurt. Bloemen kunnen op het graf achterblijven, maar het is ook mogelijk om ze mee naar huis te nemen of neer te leggen bij een monument. Bloemen kunnen ook gedroogd worden en als herinnering bewaard worden. Ook kan het zo zijn dat u liever geen bloemen op de uitvaart wilt: dit wordt vermeld in de rouwkaart of rouwadvertentie.

Bloemen met betekenis

Veel bloemen hebben een symbolische betekenis, die in de loop der tijd ontstaan is en per land en cultuur verschilt. Sommige bloemen hebben een universele symbolische betekenis. Het geven van een bepaalde bloem kan dan extra betekenis geven aan de plechtigheid. Varénz Uitvaartzorg kan samen met u op zoek gaan naar die ene, speciale bloem. Of dat nu een rode of witte roos is, waarbij een gevoel van saamhorigheid hoort, of dat u symbolische waarde hecht aan de lotusbloem of het madeliefje, die staan voor zuiverheid en reinheid: vrijwel iedere bloem is verkrijgbaar voor de uitvaart.

Een bloem in kleur

Ook kleuren hebben een symbolische waarde. Bloemen zijn er immers in veel verschillende tinten. Rood- en oranjetinten worden gekenmerkt door liefde, moed, warmte en optimisme, terwijl geel de kleur van de zon is en licht en vrolijkheid met zich meebrengt. Blauw, purper en magenta zijn opvallende kleuren en staan voor oneindigheid, trouw, koninklijkheid en uitbundigheid. Roze doet denken aan tederheid, blijdschap en romantiek. De meest pure kleur is wit. Witte bloemen staan voor eenvoud, puurheid en stilte.

Bovenbuurtweg 48
6721 MN Bennekom
Dag en Nacht bereikbaar!

Kiezen voor Varènz Uitvaartzorg, betekent kiezen voor een team van gekwalificeerde medewerkers. U bent verzekerd van persoonlijke aandacht en kwaliteit. Onze ervaren en bekwame medewerkers zorgen voor een respectvolle en zorgzame begeleiding en geven u alle hulp waar uw behoefte aan hebt. Wij staan u bij gedurende het hele proces, zodat u altijd met vragen bij ons terecht kunt.

© 2022 Varènz Uitvaartzorg. KVK midden nederland 81323220. bank NL10KNAB0603924344. Alle rechten voorbehouden. Geserveerd door Plate.