Uitvaart, wat heb ik nodig?

Varènz Uitvaartzorg is gericht op zorg en aandacht voor de overledene maar ook voor de nabestaanden. Een overlijden brengt allerlei zaken met zich mee. Niet alleen is het belangrijk om familie en vrienden op de hoogte te stellen, ook moet de uitvaart zo vormgegeven worden dat er op een warme en persoonlijke manier afscheid genomen kan worden.

Een uitvaart vormgeven

Een uitvaart is vaak een samenkomst van iemands laatste wensen. Het is dan ook belangrijk om tijdig alles te regelen en na te denken over wat er allemaal komt kijken bij een uitvaart. Er zijn talloze mogelijkheden om het afscheid vorm te geven en mensen een kans te geven op een mooie manier afscheid te nemen. Veel zaken kunnen op een later tijdstip geregeld worden, maar er zijn ook zaken waar u op de dag van overlijden al aan moet denken, zoals het maken van een rouwkaart. Rouwdrukwerk is één van de zaken die u wellicht nodig heeft om de uitvaart goed te laten verlopen. Met behulp van een persoonlijke rouwkaart- of advertentie stelt u familie en kennissen op de hoogte van het overlijden.

Rouwdrukwerk

De wijze waarop men afscheid neemt van een dierbare is aan het veranderen. De wensen van de direct betrokkenen spelen een grote rol bij het vormgeven van rouwdrukwerk. In plaats van een traditionele rouwkaart, wordt er veelal gekozen voor persoonlijk drukwerk.

Lees meer

Uitvaartkist

Het uitzoeken van een kist is één van de zaken die u moet regelen bij een uitvaart. De uitvaartondernemer heeft altijd voorbeelden van uitvaartkisten bij zich, maar het is ook mogelijk om al vooraf te oriënteren op het aanbod. Er zijn immers veel mogelijkheden. U kunt een uitvaartkist zo persoonlijk maken als u zelf wilt. Kisten zijn er dan ook in alle prijsklassen en in diverse materialen.

Lees meer

Uitvaartvervoer

Vervoer is een belangrijk onderdeel van de uitvaart. De overledene moet worden van het rouwcentrum of woonhuis naar de kerk, begraafplaats of het crematorium worden gebracht. Naast het rouwvervoer, worden er ook vaak volgauto’s ingezet om naaste familie te vervoeren. U bepaalt samen met ons de vormgeving van de laatste reis.

Lees meer

Bloemen

Veel mensen kiezen bij een uitvaart voor bloemen. Bloemen kunnen immers zorgen voor een persoonlijk karakter, met name wanneer gekozen wordt voor bloemen die persoonlijk bij de overledene passen.

Lees meer

Overig

Een uitvaart moet goed geregeld worden. Het is een manier om afscheid te nemen op een persoonlijke manier. En dat kan op veel manieren. Naast het regelen van een kist, het vervoer en eventuele bloemen, kan een uitvaart nog persoonlijker worden gemaakt met diverse elementen, zoals muziek, foto’s en film.

Lees meer

Wel of geen uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar het kan wel verstandig zijn om er één af te sluiten. Vaak neem je een uitvaartverzekering zodat nabestaanden niet de kosten hoeven te betalen als er te weinig spaargeld is. Maar ook als je wel voldoende spaargeld hebt, kan een uitvaartverzekering interessant zijn.

Lees meer

Persoonlijke invulling

Er komt heel veel bij kijken voor het goed verzorgen van een uitvaart. Denkt u bijvoorbeeld aan een uitvaartkist, het vervoer en bloemen. Op het gebied van uitvaartkisten kunt u alle kanten op. Varènz Uitvaartzorg kan u bijstaan met advies en passende oplossingen. Ook het vervoer is belangrijk. Er zijn tal van mogelijkheden om de overledene te vervoeren. Met behulp van bloemen kunt u een symbolische betekenis creëren tijdens de uitvaart. Ook het invullen van de uitvaartplechtigheid met muziek, foto’s en filmfragmenten behoort tot de mogelijkheden. Varènz Uitvaartzorg gaat samen met u op zoek naar een persoonlijke invulling.

Bovenbuurtweg 48
6721 MN Bennekom
Dag en Nacht bereikbaar!

Kiezen voor Varènz Uitvaartzorg, betekent kiezen voor een team van gekwalificeerde medewerkers. U bent verzekerd van persoonlijke aandacht en kwaliteit. Onze ervaren en bekwame medewerkers zorgen voor een respectvolle en zorgzame begeleiding en geven u alle hulp waar uw behoefte aan hebt. Wij staan u bij gedurende het hele proces, zodat u altijd met vragen bij ons terecht kunt.

© 2022 Varènz Uitvaartzorg. KVK midden nederland 81323220. bank NL10KNAB0603924344. Alle rechten voorbehouden. Geserveerd door Plate.