Uitvaartcentrum

Als uw dierbare is gestorven, heeft u de mogelijkheid nog een aantal dagen bij de overledene te zijn. Dit kan thuis, of in een uitvaartcentrum. Vaak wordt voor het tweede gekozen, indien een opbaring thuis niet tot de mogelijkheden behoort. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij de kist niet op een respectvolle manier in de woning geplaatst kan worden. Daarnaast kan het dagelijks geconfronteerd worden met de overledene een reden zijn dat een thuisopbaring niet gewenst is.

Een uitvaartcentrum is een speciaal ingerichte locatie voor het persoonlijk nemen van afscheid. Hier vindt u alles wat u in staat stelt op een gepaste manier afscheid te nemen van uw naaste. De overledene wordt opgebaard in een van de koelcellen in het uitvaartcentrum. Op het moment dat er bezoek komt, wordt de overledene op de kamer neergezet. Hier kunt u tijdens het bezoek bijvoorbeeld eigen muziek draaien en de kamer inrichten met speciale (religieuze of culturele) attributen. Zo kunt u geheel naar wens en in alle rust afscheid nemen.

Een plek naar behoeven

Een uitvaartcentrum is een veelbezochte plek die steeds meer mogelijkheden biedt. Zo is het ook steeds normaler dat een uitvaartcentrum een 24-uurs kamer heeft. U krijgt dan een sleutel, waardoor u zelf kunt bepalen wanneer u de overledene bezoekt. In geen enkel geval bent u daarbij afhankelijk van openingstijden of enige aankondiging verplicht. Sommige uitvaartcentra bieden ook de mogelijkheid om na het rouwen een koffietafel of een maaltijd te houden.

Een uitvaartcentrum naar uw wensen

Eén ding is duidelijk: elk uitvaartcentrum is anders; Varénz Uitvaartzorg helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Hierbij houden we niet alleen rekening met uw wensen, maar natuurlijk ook met het kostenplaatje. Veel rouwcentra brengen immers extra kosten in rekening voor bepaalde diensten. Wij begrijpen dat dit niet ten koste mag gaan van het comfort waar u op dat moment behoefte aan heeft. Doordat we goed contact hebben met verschillende uitvaartcentra in de buurt, kunnen wij u voorzien van precies advies en daardoor begeleiden door het gehele traject. Varénz Uitvaartzorg is de eerste halte onderweg naar de uiteindelijke bestemming. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Bovenbuurtweg 48
6721 MN Bennekom
Dag en Nacht bereikbaar!

Kiezen voor Varènz Uitvaartzorg, betekent kiezen voor een team van gekwalificeerde medewerkers. U bent verzekerd van persoonlijke aandacht en kwaliteit. Onze ervaren en bekwame medewerkers zorgen voor een respectvolle en zorgzame begeleiding en geven u alle hulp waar uw behoefte aan hebt. Wij staan u bij gedurende het hele proces, zodat u altijd met vragen bij ons terecht kunt.

© 2022 Varènz Uitvaartzorg. KVK midden nederland 81323220. bank NL10KNAB0603924344. Alle rechten voorbehouden. Geserveerd door Plate.