Thuisopbaring

Het is misschien wel één van de belangrijkste onderdelen die bij een uitvaart komen kijken: de opbaring van uw dierbare. Dit is immers de tijd dat u nog bij iemand kunt zijn, zo vaak als u wenst. Opbaring kan in een uitvaartcentrum, of thuis. Thuis opbaren kan in het huis van de overledene, maar ook in het huis van een nabestaande. De slaapkamer kan een rustige plaats bieden, maar ook de woonkamer is geschikt. Het laatste wordt vaak gedaan in geval van ruimtegebrek, of als de overledene al een langere periode ziek was en al in de woonkamer lag. Eigenlijk is overal wel een speciaal plekje te maken: het ligt maar net aan de wensen van uw nabestaanden of van de overledene.

Waarom een thuisopbaring?

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen kiezen voor thuisopbaring. Eén van de fijnste dingen aan thuisopbaring is dat u dichtbij uw dierbare kunt zijn in uw eigen, vertrouwde omgeving. Dit stelt u in staat om op een rustige en gepaste wijze afscheid te nemen, geheel in uw eigen tempo. Deze manier biedt vertrouwen, geborgenheid en veiligheid.

Daar waar het herhaaldelijk geconfronteerd worden met de overledene voor sommige mensen juist de reden kan zijn dit niet thuis te doen, kan het voor anderen juist de doorslaggevende factor zijn om het wel te doen. Door het zien van de overledene, inclusief de lichamelijke veranderingen die zullen optreden, wordt het besef van overlijden groter. Langzaam went u aan het idee, wat kan helpen de verwerking minder moeilijk te maken. U bent er telkens bij geweest, weet precies wat er gebeurd is en zo blijven minder vragen onbeantwoord.

Hoe werkt een thuisopbaring?

Voor een thuisopbaring wordt altijd een ruimte in huis in orde gemaakt voor de opbaring. Hier worden koeling en airconditioning geplaatst. Opbaring vindt plaats op een baar, in een kist of op een bed. Regelmatig zal worden gecontroleerd of alles goed gaat; De medewerkers vanVarénz Uitvaartzorg zullen in deze periode dagelijks bij u langskomen. Mocht de thuisopbaring niet langer wenselijk zijn, dan kan altijd gekozen worden om een overledene eerder in de uitvaartkist te leggen, en/ of alsnog over te brengen naar een uitvaartcentrum. Ook wanneer veel mensen verwacht worden bij het afscheid, kan een thuisopbaring gevolgd door een opbaring buitenshuis de oplossing bieden. Zo kunnen de directe nabestaanden in alle rust afscheid nemen, waar alle andere belangstellenden dit elders kunnen.

Bovenbuurtweg 48
6721 MN Bennekom
Dag en Nacht bereikbaar!

Kiezen voor Varènz Uitvaartzorg, betekent kiezen voor een team van gekwalificeerde medewerkers. U bent verzekerd van persoonlijke aandacht en kwaliteit. Onze ervaren en bekwame medewerkers zorgen voor een respectvolle en zorgzame begeleiding en geven u alle hulp waar uw behoefte aan hebt. Wij staan u bij gedurende het hele proces, zodat u altijd met vragen bij ons terecht kunt.

© 2022 Varènz Uitvaartzorg. KVK midden nederland 81323220. bank NL10KNAB0603924344. Alle rechten voorbehouden. Geserveerd door Plate.