Afscheidsplechtigheid

U zou de wereld het liefst even stil zetten, als een dierbare is overleden. Toch moet er van alles geregeld worden en komt er veel op u af. Varénz Uitvaartzorg kan alle organisatorische en praktische zorg op zich nemen. Maar hoe moet de afscheidsplechtigheid eruit komen te zien, hoe wilt u als nabestaande afscheid nemen van uw dierbare en wie doet wat? Kortom: hoe geeft u de persoonlijke kant vorm? Ook hierbij helpt Varénz Uitvaartzorg u graag.

De eerste stap

Elk mensenleven vertelt zijn of haar eigen verhaal en is daarmee uniek. Waarom zou dit met een afscheidsplechtigheid anders zijn? Goed afscheid nemen is belangrijk, het kan ten slotte maar één keer. Bovendien is een waardevol afscheid de eerste stap naar het rouwproces. Varénz Uitvaartzorg stelt een persoonlijke en waardige manier van afscheid nemen centraal, natuurlijk altijd op een manier die past bij de overledene evenals de nabestaanden. De herinnering aan het afscheid neemt u mee en geeft kracht en troost voor de tijd die hierop volgt.

Een eind en een nieuw begin

De afsluiting van het leven is iets dat iedereen anders beleeft. Varénz Uitvaartzorg zorgt ervoor dat het einde tevens een nieuw begin is. Hoe hier invulling aan wordt gegeven, is geheel aan u of aan de wensen van de overledene. Het kan iets feestelijks hebben, of juist ingetogen. Het kan plaatsvinden in besloten kring, of juist in groots gezelschap, het kan in een restaurant of gewoon thuis. Muziek kan worden gespeeld, zowel live als op een CD. Ook foto’s, film- en geluidsfragmenten kunnen tijdens de plechtigheid of condoleance worden ingezet om de ceremonie te verlevendigen. Een fotograaf kan een fotorapportage maken, en ook kan het geheel op film worden vastgelegd. Actief deelnemen aan de voorbereiding en uitvoering van de ceremonie, gedachten en gevoelens uitspreken, kan troost en houvast geven en maakt de afscheidsviering tot een waardevolle herinnering.

Afscheid in goede handen

Varénz Uitvaartzorg kan een rol spelen tijdens de afscheidsplechtigheid, door te adviseren, desgewenst te organiseren en uit te voeren. Ook voor nazorg bent u bij Varénz Uitvaartzorg aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Want dat u het zelf moet doen, betekent niet dat u het alleen moet doen.

Bovenbuurtweg 48
6721 MN Bennekom
Dag en Nacht bereikbaar!

Kiezen voor Varènz Uitvaartzorg, betekent kiezen voor een team van gekwalificeerde medewerkers. U bent verzekerd van persoonlijke aandacht en kwaliteit. Onze ervaren en bekwame medewerkers zorgen voor een respectvolle en zorgzame begeleiding en geven u alle hulp waar uw behoefte aan hebt. Wij staan u bij gedurende het hele proces, zodat u altijd met vragen bij ons terecht kunt.

© 2022 Varènz Uitvaartzorg. KVK midden nederland 81323220. bank NL10KNAB0603924344. Alle rechten voorbehouden. Geserveerd door Plate.