Cremeren

Wat er na het overlijden met het lichaam van uw dierbare gebeurt, is in theorie aan de nabestaanden. In de praktijk is dit vaak gebonden aan de wensen die hiervoor al schriftelijk of mondeling zijn vastgelegd door de overledene. Cremeren is een veelgekozen optie, wat in de meeste gevallen direct na de uitvaartplechtigheid gebeurt. Varènz Uitvaartzorg heeft goede contacten in de omgeving met verschillende crematoria, zoals het Yardenhuis van Ede, Moscowa in Arnhem, Crematorium Beuningen en CBA crematorium in Amersfoort. zodat je zeker weet dat je dierbare in goede handen is. Elke stap tijdens het proces is immers even belangrijk.

Eerlijk advies over symboliek en praktijk

Er zijn verscheidene praktische redenen waarom een crematie wordt verkozen boven begraven. Wij zullen u hier altijd eerlijk over adviseren en samen kijken naar de wensen van de overledene of van u als nabestaande(n). Cremeren is bijvoorbeeld minder kostbaar dan begraven in verband met het grafrecht en - monument. Daarnaast hoeft er minder geregeld te worden. Zaken als verlenging van het grafrecht of grafontruiming, zullen de nabestaanden bij cremeren bespaard blijven.

Ook gevoelsmatig, biedt cremeren symbolische mogelijkheden. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen met de as. Kiest u voor een crematie, dan krijgt u de as van de overledene na 30 dagen mee naar huis. U kunt de as vervolgens in een mooie urn plaatsen en mee naar huis nemen. De urn kan gemakkelijk overal met u mee naartoe. As kan ook verdeeld worden over verschillende kleinere urnen: zo kunnen meerdere naasten de overledene nog dicht bij zich houden. De as verwerken in een sieraad behoort ook tot de mogelijkheden, net als het uitstrooien van de as op een speciale plaats. Of deze kan bewaard worden op een begraafplaats, in een urnenmuur of –graf, of worden bijgezet bij een andere overledene. Door de partners waar Varènz Uitvaartzorg nauw mee samenwerkt, kunnen wij uw helpen met al het bovenstaande en waar nodig doorverwijzen.

Tot aan de laatste dienst

Tot aan de laatste dienst Het kan ook zo zijn dat niet bekend wat de wens was. Hoe komt u dan tot een keuze? Gaat dit op gevoel, op basis van financiën of puur uit praktisch oogpunt? Wat de uiteindelijke beslissing ook zal zijn: Varènz Uitvaartzorg informeert en begeleidt u vanaf het begin, tot aan de laatste dienst die u uw dierbare bewijst.

Bovenbuurtweg 48
6721 MN Bennekom
Dag en Nacht bereikbaar!

Kiezen voor Varènz Uitvaartzorg, betekent kiezen voor een team van gekwalificeerde medewerkers. U bent verzekerd van persoonlijke aandacht en kwaliteit. Onze ervaren en bekwame medewerkers zorgen voor een respectvolle en zorgzame begeleiding en geven u alle hulp waar uw behoefte aan hebt. Wij staan u bij gedurende het hele proces, zodat u altijd met vragen bij ons terecht kunt.

© 2022 Varènz Uitvaartzorg. KVK midden nederland 81323220. bank NL10KNAB0603924344. Alle rechten voorbehouden. Geserveerd door Plate.