Begraven

Het is aan de nabestaanden om te beslissen wat er met het lichaam van de overledene gebeurt. In de meeste gevallen bent u hierbij wel moreel gebonden aan de wensen die de overledene schriftelijk of mondeling vast heeft laten leggen. Begraven behoort hierbij tot de mogelijkheden. Bij begraven wordt de overledene op een begraafplaats aan de aarde toevertrouwd. Voor een overledene is een begraafplaats de laatste halte; tegelijkertijd is het ook het aanbreken van een nieuw tijdperk. Varènz Uitvaartzorg neemt op een kundige manier beide perspectieven in.

Er zijn verschillende zaken waar u rekening mee dient te houden, als uw dierbare wordt begraven. Dan mag de uitvaart niet later dan 6 werkdagen en niet eerder dan 36 uur na het overlijden plaatsvinden. Hiervoor is Varènz Uitvaartzorg er om u te voorzien van alle benodigde informatie. Het is verder aan u om invulling te geven aan de plechtigheid die eraan vooraf gaat. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer na de plechtigheid.

Een speciale plek

Eén van de dingen na het verliezen van een dierbare, is dat hij of zij niet meer in de buurt is. De reden dat veel mensen voor begraven kiezen, is dan ook omdat er dan nog een plek is om naartoe te gaan na het overlijden. Hier vindt u weer die link met de persoon die u verloren hebt. Bovendien is een begraafplaats ook een plek om even tot rust te komen en tijd te nemen voor herinneringen.

Een graf kiezen, is voor de nabestaanden vaak een lastige opgave. Veel begraafplaatsen bieden dan ook de mogelijkheid om een graf van tevoren te reserveren. Een groot deel van de totale uitvaartkosten, zijn de kosten van een graf. Varènz Uitvaartzorg helpt u graag met het berekenen van de begrafeniskosten. Maar ook nadat de begrafenis heeft plaatsgevonden, staan wij voor u klaar. Zo helpen wij u ook bijvoorbeeld graag met het maken van de keuze voor een passend grafmonument. Wij hebben goede ervaringen met steenhouwerij en onderhoudsbedrijf Boon-van Manen uit ede, en met Van der Meer natuursteen uit Arnhem. Zij zorgen net als wij voor een perfect eindresultaat.

Mochten er na verloop van tijd bijvoorbeeld veranderingen plaatsvinden aangaande het graf, dan worden de nabestaanden door de beheerder tijdig geïnformeerd. Pas na tien jaar mag een graf worden geruimd, maar meestal wordt een graf voor tien tot dertig jaar gekocht en kan het hierna nog worden verlengd. Hiervan krijgt u te allen tijde een melding, mits de begraafplaatsbeheerder u kan bereiken. Wij staan ook dan altijd voor u klaar.

Begrafenis in Ede, Bennekom en omgeving door Varènz

Bespreek onze wensen voor de begrafenis van uw dierbare met ons en we zullen er alles aan doen om de uitvaart zo te laten lopen als u dat wenst. Wij nemen u zorg uit handen.

Bovenbuurtweg 48
6721 MN Bennekom
Dag en Nacht bereikbaar!

Kiezen voor Varènz Uitvaartzorg, betekent kiezen voor een team van gekwalificeerde medewerkers. U bent verzekerd van persoonlijke aandacht en kwaliteit. Onze ervaren en bekwame medewerkers zorgen voor een respectvolle en zorgzame begeleiding en geven u alle hulp waar uw behoefte aan hebt. Wij staan u bij gedurende het hele proces, zodat u altijd met vragen bij ons terecht kunt.

© 2022 Varènz Uitvaartzorg. KVK midden nederland 81323220. bank NL10KNAB0603924344. Alle rechten voorbehouden. Geserveerd door Plate.